Blog

Poslovni portret

30.09.2020.
Vrijeme čitanja: 3 minute

Koji poslovni portret na tebe ostavlja bolji dojam o osobi kao potencijalnom kandidatu za posao ili poslovnom partneru, lijevi ili desni?

Martina Raskaj slika
Martina - prije profesionalnog poslovnog portreta

ili

Martina Raškaj_poslovni portret
Martina - poslovni portret
Facebook no profile photo1
Luka - prije profesionalnog poslovnog portreta

ili

Luka_poslovni portret
Luka - poslovni portret

Kakav pogled! J*** slika!  Fotke su vrh!  JE*OTE!  Znači kaaaaaaj? Čovječe!!! Mrak!!! You look like someone important (Izgledaš kao netko bitan).

Novi poslovni portreti izazvali su pregršt pozitivnih komentara i komplimenata. Koliko su bitni u CV-u i na LinkedInu, te kako ti mogu pomoći dobiti posao i u izgradnji osobnog brenda, pročitaj u nastavku teksta.

ZAŠTO TREBAŠ NAPRAVITI POSLOVNI PORTRET?

Tvoja slika u CV-u i na LinkedIn profilu ostavlja dojam. Čak i ako je nemaš, i to nešto govori o tebi. Ako tražiš (novi) posao ili gradiš svoj osobni brend i želiš ostaviti pozitivan i profesionalan dojam svojom slikom, onda je poslovni portret ono što trebaš.

O fotografiji kao osobnom odabiru hoćeš li je staviti u CV ili ne, pisala sam u tekstu Kako napisati životopis korak po korak.

Poslovni portret nije isto kao i tvoja slika iz foto studija koju radiš za osobne dokumente. U poslovne portrete ne pripada ni selfie, tvoja fotka s ljetovanja u velikim crnim naočalama ni ona s vjenčanja. Takva vrsta fotografija za profesionalno predstavljanje je a big no-no (veliki ne)!

Poslovni portet pomaže ti da otkriješ dio svoje osobnosti prije nego što te se upozna uživo.

Benefiti poslovnog portreta:

  • predstavlja te (ponekad je prvi doticaj s drugom osobom)
  • priča priču (prema tvojem izrazu lica, odabranoj odjeći i sl.)
  • tvoj je osobni brend (pozicionira te na tržištu).

GDJE GA NAPRAVITI?

Svoje poslovne potrete odlučla sam se napraviti kod službenog fotografa svih “nefotogeničnih” mrzitelja fotkanja, poznatijeg pod imenom Božidar Babić. Izradom poslovnih portreta bavi se već preko 10 godina, a samo neke prijeposlije fotke pogledaj na njegovom webu www.poslovniportreti.com.

Moje prve riječi na ulasku u njegov foto studiju su bile: Ne želim ispasti ozbiljno, to nisam ja!, na što mi je on odgovorio da ću dobiti poslovni portret, a ne ozbiljnu ili neozbiljnu fotku. Profesionalni fotograf, pa tako i Božidar, zna da nije do izgleda modela, već kako ta osoba pozira, ali i do atmosfere. Zato se potrudio napraviti ugodnu i opuštenu atmosferu uz dobru muziku te pokoji vic, što prikazuje slike niže:

Martina Raskaj na snimanju poslovnog portreta

Ako i ti želiš ostaviti super dojam na svog budućeg poslodavca ili se reprezentativno predstaviti svojoj publici, kontaktiraj Božidara na booking@poslovniportreti.com i rezerviraj svoj termin.

📧 Ako želiš stručno mišljenje o svojem CV-u, pošalji mi ga na besplatnu analizu na martina@mojnovicv.com

🤓 Saznaj kako napisati motivacijsko pismo korak po korak!!

👥 Učlani se u Moj novi CV Facebook grupu ili zaprati LinkedIn stranicu.

© Ako već kopiraš tekst, navedi i izvor www.mojnovicv.com da nisam pisala za džabe 😁

Podijeli
,
Top